Ontinyent celebra D'Arrel, la VII trobada de folklore valencià

La jornada, organitzada per la Diputació de València i l’Ajuntament d’Ontinyent, comptarà amb una gran cercavila que recorrerà algunes places de la població

Ontinyent celebra D'Arrel, la VI trobada del folclore valencià

Cinc-centes persones de vint-i-tres entitats i associacions culturals valencianes participen aquest dissabte a Ontinyent en una gran cercavila folklòrica que recorrerà algunes places de la població. Es tracta de l’acte central de les trobades D’Arrel de folklore valencià de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València, que ho organitza amb l'Ajuntament d'Ontinyent.

La jornada s’iniciarà amb una Fira de Moros i Cristians on participaran diverses empreses que treballen en aspectes com les vestimentes o les carrosses, i que es podrà visitar de 10:00 a 14:00 a la plaça de la Concepció. Aquesta plaça serà a les 18:30 hores el punt de partida de l’acte central de la jornada i de les trobades: una gran cercavila amb actuacions musicals que anirà arreplegant els músics i associacions que simultàniament hauran començat a actuar a la plaça de Sant Doménec, la plaça Major i la plaça de la Coronació, on finalment es reuniran totes i tots.

De nit es reprendran les activitats de la jornada; a les 23:00 hores el grup local La Trocamba Matanuska animarà tots els assistents des de la plaça del Mestre Ferrero fins a l’exterior de la Sala Gomis, on a les 23:30 hores actuarà el grup de pop-folk Blaumut, amb entrada gratuïta.

L'acte comptarà amb la presència d'alcaldes i autoritats comarcals, autonòmiques i de l'àmbit cultural. A més, també hi acudirà Rosa Pérez Garijo, consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica.

També et pot interessar

stats