Onda viatja a l’edat mitjana

Onda reviu l’edat mitjana amb un seguit d’actes que se celebren al centre històric i al castell durant el cap de setmana de l’11 i 12 d’agost.

El centre històric d’Onda reviu l’època medieval

Cavallers, ballarines d’Orient, soldats, músics i personatges arribats des de terres llunyanes és el que es pot trobar aquest cap de setmana a Onda, a la Plana Baixa. Es tracta de la fira medieval, un esdeveniment que transforma els carrers, les places i el castell en un escenari idoni per a recrear l’ambient d’aquell època. Els edificis s’han engalanat amb banderes, penons i torxes, i en als indrets més emblemàtics s’han programat concerts de música antiga, tornejos de cavallers, espectacles de màgia i foc o tallers per als menuts.

El tinent d’alcalde de Dinamització Econòmica, Ángel Badenael Badenas, ha destacat que la fira “s’ha convertit en un referent turístic i cultural del qual disfruten tant els onders i les onderes com els visitants. Onda té un gran patrimoni cultural i natural i aquests dies són una oportunitat única per a fer-lo valer”. Badenas ha recordat també que Onda disposa d’una oficina de turisme situada en ple centre històric, amb la qual cosa “este punt d’informació, afegit al que hi ha al castell, aconseguiran que el visitant estiga informat i visca una experiència inoblidable durant l’estada a la ciutat".

Pel que fa al mercat medieval, està format per més de seixanta llocs on es poden trobar productes de tot tipus i es pot veure com hi treballen els artesans. Dissabte i diumenge 11 i 12 d’agost estarà obert fins les 23:30 hores de la nit i s’espera rebre una gran afluència de públic. 

També et pot interessar

stats