Obrin les portes de l'Exposició del Ninot de les Fogueres de Sant Joan

La mostra conta amb 188 ninots i estrena una nova ubicació, la plaça Sèneca.

VÍDEO | Obrin les portes de l\'Exposició del Ninot de les Fogueres de Sant Joan

S'inaugura l'Exposició del Ninot 2019 de les Fogueres de Sant Joan. Després d'haver estat molts anys a la Llotja del Peix, enguany la mostra s'ha mogut cap al centre de la ciutat, concretament a la plaça Sèneca, on estava l'antiga estació d'autobusos. La causa, el fet que la Llotja del Peix acull estos dies una exposició internacional sobre el Titanic.

A la nova ubicació, tots els ninots es troben a la mateixa sala, tant els adults com els infantils. En total, són 180 figures, inclosos els dos ninots de les fogueres municipals, que estan fora de concurs, i huit més que han aportat les barraques. L'exposició és la millor mostra d'art efímer i avança tot el vindrà, en menys d'un mes, als carrers d'Alacant.

Les belleses del foc 2019, Isabel Bartual i Noelia Vinal, acompanyades de les dames d'honor; l'alcalde d'Alacant, Luis Barcala, i el mestre major del Gremi d'Artistes Foguerers, Joaquín Rubio, han tallat la cinta inaugural i han fet la primera visita a la mostra. 

A partir d'ara, els visitants tenen el protagonisme perquè en les seues mans està la votació i l'elecció dels ninots indultats de 2019. L'horari de visita és de dilluns  a divendres, d'11 a 14 hores i de 17 a 21 hores. Els caps de setmana, en canvi, obri de 10:30 a 21:30 hores ininterrompudament. 

Fins al 5 de juny es podrà visitar l'Exposició del Ninot i serà en el moment de cloenda quan es coneguen quins són els ninots més votats pel públic i, per tant, els ninots indultats 2019 que se salvaran automàticament del foc de la nit de Sant Joan.

També et pot interessar

stats