Les obres de Sorolla s’exhibeixen a la National Gallery de Londres

A la inauguració de l’exposició “Sorolla, mestre espanyol de la llum” assisteixen la reina Letícia i el príncep Carles d’Anglaterra.

VÍDEO | Les obres de Sorolla s’exhibeixen a la National Gallery de Londres

L’exposició “Sorolla, mestre espanyol de la llum”, organitzada per la National Gallery britànica i la National Gallery of Ireland, s’inaugura aquest dimecres a la seu de Londres a les 18:30 hora local. A l’acte de presentació assisteixen la reina Letícia, el ministre de Cultura i Esport, José Guirao, i el príncep Carles d’Anglaterra. 

És la primera gran retrospectiva, des de fa més d’un segle, que el Regne Unit dedica a l’artista valencià Joaquím Sorolla i Bastida (1863-1923), més conegut com l’impressionista espanyol.

La mostra aplega seixanta pintures que abasten la carrera completa del pintor, entre les quals destaquen obres prestades per col·leccions públiques i privades procedents d’Europa i els Estats Units, i es podrà visitar des del 18 de març fins al 7 de juliol en el museu britànic. 

Aquest préstec s’insereix en l’estratègia d’internacionalització de la figura del pintor que promou el Museu Sorolla, que ha aprofitat l’ocasió per a recompondre les seues sales i oferir al públic una visió renovada de la col·lecció permanent.

Per a la besneta de l’artista és una oportunitat perquè el públic internacional conega Sorolla

Blanca Pons Sorolla, besneta de l’artista i qui ha assessorat al comissari de la mostra, ha destacat a À Punt Notícies matí que aquesta exposició és “una oportunitat meravellosa” per a conéixer Sorolla per part del públic anglés i el públic internacional.

Segons ha explicat, la mostra fa un recorregut per tota l’obra de Sorolla i recull pintures “fonamentals” que han estat en grans exposicions i que han aconseguit importants premis.

També et pot interessar

stats