Les obres de Sorolla s’exhibeixen a la National Gallery de Londres

A la inauguració de l’exposició ‘Sorolla, mestre espanyol de la llum’ assisteixen la reina Letízia i el príncep Carles d’Anglaterra.

Trasllat de l’obra de Sorolla ‘Trista herència’ a la National Gallery.
Trasllat de l’obra de Sorolla ‘Trista herència’ a la National Gallery.

L’exposició “Sorolla, mestre espanyol de la llum”, organitzada per la National Gallery britànica i la National Gallery of Ireland, s’inaugura aquest dimecres a la seu de Londres a les 18:30 de la vesprada (hora local). A l’acte de presentació hi assisteixen la reina Letizia, el ministre de Cultura i Esport, José Guirao, i el príncep Carles d’Anglaterra. 

És la primera gran retrospectiva, des de fa més d’un segle, que Regne Unit dedica a l’artista valencià Joaquín Sorolla i Bastida (1863-1923), més conegut com l’impressionista espanyol.

La mostra reuneix 60 pintures que abasten la carrera completa del pintor, entre les quals destaquen obres prestades per col·leccions públiques i privades procedents d’Europa i els Estats Units, i es podrà visitar des del 18 de març fins al 7 de juliol en el museu britànic. 

Aquest préstec s’insereix en l’estratègia d’internacionalització de la figura del pintor que promou el Museu Sorolla, que ha aprofitat l’ocasió per a recompondre les seues sales i oferir al públic una visió renovada de la col·lecció permanent.

També et pot interessar

stats