Les obres de Les Cigarreres trauen a la llum un refugi de la Guerra Civil i una font

Les tasques arqueològiques permeten conéixer els detalls dels diferents processos de reforma de l'antiga Fàbrica de Tabacs d’Alacant

Luis Barcala visita aquest dijous les obres de les Cigarreres
Luis Barcala visita aquest dijous les obres de Les Cigarreres / Ajuntament d'Alacant

Les obres de rehabilitació de l'antiga Fàbrica de Tabacs d'Alacant, Les Cigarreres, estan deixant al descobert restes del patrimoni fins ara desconegudes, com una font de pedra enmig d'un claustre i arcs de l'edifici original de la Casa de la Misericòrdia, així com un refugi antiaeri de la Guerra Civil del qual tampoc es tenia constància. L'alcalde de la ciutat, Luis Barcala, ha visitat aquest dijous les obres, acompanyat pels regidors Antonio Peral i Mari Carmen de Espanya, i ha manifestat que és "emocionant i il·lusionant poder veure com va prenent forma aquest gran projecte i més encara" descobrir "el patrimoni que està aflorant, que, a pesar de l'estudi previ, no es veia”. 

Des del mes de febrer passat s'escomet la Fase I de rehabilitació de l'antiga Fàbrica de Tabacs, que se centra en la recuperació de l'edifici més antic, manat construir a mitjan segle XVIII pel llavors bisbe d'Oriola, Juan Elías Gómez de Teran, per a albergar la Casa de Misericòrdia d'Alacant i el palau episcopal, segons un comunicat de l'Ajuntament.

Les tasques arqueològiques estan permetent conéixer els detalls dels diferents processos de reforma, a més d'identificar elements arquitectònics originals que van sobreviure a les transformacions. “Aquests treballs inicials de la primera fase que estem veient estaran finalitzats el 31 de desembre" d'enguany "i s'estan executant amb una inversió de 2,7 milions”, ha concretat Barcala. Mentre que l'actuació global de rehabilitació de la Casa de la Misericòrdia està prevista per a octubre de 2025.

També et pot interessar

stats