Obert el termini de presentació de propostes a falles municipals de València per al 2024

El consistori destinarà 272.231 euros als monuments infantil i gran, situats a la plaça de l’Ajuntament

Monument gran municipal de l'Ajuntament de València de les falles 2023
Monument gran municipal de l'Ajuntament de València de les falles 2023 / Ajuntament de València

L’Ajuntament de València ha obert el concurs d’idees per als projectes de monuments municipals de les falles del 2024, quatre, amb lema i tema lliures, que l'Ajuntament erigirà en la plaça del seu nom. Enguany, el seu pressupost destina 239.000 euros a la falla gran i altres 33.231 a la infantil. 

A més, s’estableixen uns criteris de sostenibilitat “per a respondre als reptes de la Capital Verda Europea 2024”, segons el comunicat.

Es poden presentar els artistes fallers que hagen realitzat falles en exercicis anteriors, així com artistes de les arts plàstiques o constructives amb una experiència acreditada en el disseny o la construcció de falles. També poden participar-hi equips artístics multidisciplinaris, en què hi haja un artista faller amb la deguda acreditació professional, segons s’explica a les bases, que es poden descarregar completes en el tauler d’edictes electrònic de l’Ajuntament i en la pàgina web del consistori.

El comité de selecció valorarà l’execució de les idees seleccionades, considerant aspectes tècnics com els impostos, el transport, el muntatge, les grues i maquinària necessària i la decoració ornamental, que es formalitzarà per mitjà d’un contracte negociat, sense publicitat, per raons artístiques. També es puntuarà el caràcter satíric, la claredat conceptual i la singularitat de la idea plantejada, entre altres.

El termini de presentació de candidatures es va obrir el 31 de març i finalitza deu dies hàbils després; és a dir, el dia 19 d’abril. 

També et pot interessar

stats