Nuria Enguita es perfila per a dirigir l'IVAM

L'actual responsable artística del centre d'art Bombas Gens de València substituirà en el càrrer José Miguel García Cortés.

L'actual responsable artística de Bombas Gens, Nuria Enguita
L'actual responsable artística de Bombas Gens, Nuria Enguita / À Punt NTC.

Nuria Enguita, actual responsable artística del centre d'art Bombas Gens de València, serà la nova directora de l'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM). Segons informa el diari Levante, es tracta de l'única de les dues persones que s'han presentat al concurs públic que compleix tots els requisits que s'hi han exigit.

Enguita ja té experiència a l'IVAM. Va ser una de les conservadores en la primera etapa de l'Institut Valencià d'Art Modern quan la directora era Carme Alborch; també ha sigut directora artística de la Fundació Tàpies de Barcelona. Serà la huitena directora de l'IVAM i substituirà en el càrrec José Miguel García Cortés.

Un concurs envoltat de polèmica

Des que la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport anunciara la seua intenció de tornar a convocar el concurs públic, s'han alçat diferents veus crítiques que han qüestionat la manera de fer-ho. Una d'aquestes, la de l'actual director del centre, que en una entrevista en Les notícies del matí va assegurar que es tractava d'una decisió política per a apartar-lo del càrrec.

Així mateix, huit vocals del consell rector de l’IVAM van declinar participar en la redacció de les bases del concurs per considerar que hi va haver una “conjuntura de precipitació” al voltant de la renovació de la direcció, i que s'hauria d’haver afrontat “amb major previsió i no amb els temps tan ajustats”.

A més, també van dimitir en bloc els membres del consell assessor de l’IVAM després que la Conselleria de Cultura decidira no renovar al capdavant del museu l’actual director, José Miguel García Cortés.

També et pot interessar

stats