Núria Cadenes explora el vessant més fosc de Tiberi Cèsar en el seu últim llibre

Aquesta biografia novel·lada gira al voltant d’un dels emperadors de Roma més desconeguts

Núria Cadenes llegint la seua úlitma novel·la, 'Tiberi Cèsar' / À Punt NTC

L'escriptora Núria Cadenes ha presentat aquest dimarts a València el seu últim llibre, Tiberi Cèsar, una biografia novel·lada del més desconegut dels emperadors de Roma del segle primer. Un personatge torturat del qual l'autora explora el vessant més fosc i que confessa que l'ha captivada. 

Cadenes retrocedeix dos mil anys per a endinsar-se en un viatge a l'imperi del segon emperador de Roma. Però és més que la història d'un Cèsar, és la de la ciutat que va dominar mig món. “A partir d’ell es desplega la grandesa i l’horror que significa l’imperi romà”, explica. 

Conqueridor i d'esperit torturat, descrit al detall a través de les dones que l'envolten. Unes dones poderoses i, de vegades, cruels. “Les dones tenen un espai molt gran dins del llibre, perquè el tenien també dins de la història”, assegura l’autora. 

Escrita amb una força hipnòtica, pren dels clàssics, però no ho és. “He begut molt dels historiadors i fonts clàssiques, però després s’ha de convertir en literatura”, afig. Fins a 400 pàgines relaten la Roma grandiosa i tràgica, com les persones que la van alçar.

També et pot interessar

stats