La novel·la gràfica sobre l'accident del metro de València, Premi Nacional de Còmic

És obra de Cristina Durán i Miguel Ángel Giner, basant-se en el treball de la periodista Laura Ballester.

La novel·la gràfica sobre l'accident del metro de València, Premi Nacional de Còmic

El día 3, la conmovedora novel·la gràfica que relata l’accident del metro de València, en què van morir 43 persones i en van resultar ferides 47, ha aconseguit el premi més prestigiós de l’àmbit del còmic: el Premi Nacional, que atorga anualment el Ministeri de Cultura. 

El jurat ha destacat “l’emoció, l’excel·lència gràfica i l’ús de potents metàfores visuals” d’aquest còmic que van crear els dibuixants valencians Cristina Durán i Miguel Ángel Giner, basant-se en el treball de la periodista Laura Ballester, tertuliana d’À Punt

El “respecte” amb què s’ha contat aquest tràgic accident de 2006, el més gran de metro registrat mai a Espanya i que va comptar amb nombrosos obstacles en la investigació, ha sigut un altre dels aspectes que li han valgut el premi a El día 3. En aquest sentit, un dels seus autors, Miguel Ángel Giner, ha afirmat després de conéixer que la seua publicació ha sigut guardonada, que el que han contat és “contar la història d’altres, també amb respecte”. 

“Som animals socials i ens comprometem amb la nostra vida i entorn”, eren les declaracions amb què Giner manifestava el propòsit del seu treball. En palabras de Giner, el còmic "és un grandíssim mitjà" per a transmetre successos com el del metro i altres drames socials.

El día 3, publicat per publicada por Astiberri, també va guanyar el Premi Ciutat de Palma de Còmic el 2016.

També et pot interessar