La nova vida del palau dels Valeriola com a centre d’art

El centre cultural és un projecte impulsat per la Fundació Hortensia Herrero.

La nova vida del palau dels Valeriola com a centre d’art
La nova vida del palau dels Valeriola com a centre d’art

La Fundació Hortensia Herrero i l’estudi ERRE d’arquitectura han donat a conéixer els detalls del que serà el futur Centre d’Art Hortensia Herrero, ubicat al palau dels Valeriola, al carrer de la Mar de València. El projecte veurà la llum al final de 2022 o principi de 2023 en funció de si es compleixen els terminis i els tràmits.

Els promotors del centre han explicat que el projecte constarà de quatre nivells, en els quals es distribuiran les diverses sales d’exposicions artístiques. A més, el projecte disposarà d’un pati amb jardí i un soterrani on podran visitar-se les restes del circ romà.

“El conjunt arquitectònic s’està sotmetent a un procés de rehabilitació integral amb l’objectiu de salvar i assegurar l’estructura, recuperar-ne el valor patrimonial, i adaptar-lo per a la realització de diverses activitats que s’estan començant a planificar”, ha indicat Alejandra Silvestre, representant de la Fundació Hortensia Herrero.

Segons ha explicat Javier Molins, el director artístic del Centre d’Art Hortensia Herrero, acollirà una col·lecció privada d’art de la mateixa Hortensia Herrero i exposicions temporals.

El palau dels Valeriola és un edifici d’estil neoclàssic, que es va construir sobre les restes de l’antic call i de restes d’època musulmana, va patir successives ampliacions i remodelacions que van acabar al principi del segle XVIII.

També et pot interessar

stats