La nova Mostra aposta per ser un referent cultural mediterrani

L'Ajuntament de València recupera l'històric festival cinematogràfic amb la intenció d'enriquir l'oferta cultural i turística de la ciutat.

D'esquerra a dreta, Rosa Roig, Glòria Tello i Eduardo Guillot
D'esquerra a dreta, Rosa Roig, Glòria Tello i Eduardo Guillot / Ajuntament de València

El pròxim mes d'octubre, se celebrarà la 33a edició de la Mostra de València després que el 2011 l'Ajuntament de València, presidit per Rita Barberá, decidira cancel·lar-lo. Ara, l'històric festival cinematogràfic torna a la gestió municipal amb la vocació de retrobar-se amb els seus orígens mediterranis i esdevindre un referent cultural de primer orde per a la ciutat. S'hi destinaran 375.000 euros.

La regidora de Cultura, Glòria Tello, ha presentat el nou equip director de la Mostra, compost per Rosa Roig, que serà la directora tècnica, i Eduardo Guillot, el vicedirector. Tello ha assenyalat que els objectius del projecte són enriquir l'oferta cultural de la ciutat, fomentar la participació ciutadana en el procés cultural, i contribuir a projectar la imatge de València com a capital cultural de la Mediterrània. La regidora ha assegurat que la Mostra, "després d'anys d'abandó i deriva", s'ha de convertir en un esdeveniment molt important per a València.

Tot i això, la idea és fugir de propostes "pomposes i fastuoses"; segons han comentat els responsables del projecte. Per a Eduardo Guillot, la Mostra comença de zero perquè cal posar-ho tot en marxa. "Volem recuperar un festival que va tindre una identitat molt marcada en els seus orígens, un projecte que existia però que deixà d'existir per una deriva que el va fer desaparéixer", ha manifestat el vicedirector de la Mostra.

La pròxima edició del festival servirà també per assentar les bases del que ha de ser el festival de cara al futur. En paraules de la directora de la Mostra, Rosa Roig, "la idea és treballar en un projecte pensat a mitjan i llarg termini, perquè allò que volem és que es consolide, que torne a ser un referent, però relacionat amb la ciutat, amb la ciutadania, amb les institucions, amb els col·lectius i amb qualsevol persona que es vulga apuntar a un projecte com aquest".

També et pot interessar

stats