Els nous talents del piano internacional, de gira per València

Els guanyadors de l’última edició del Premi Iturbi de piano ofereixen 9 recitals gratuïts al públic valencià.

Els nous talents del piano internacional, de gira per València

El Premi Iturbi de València és un certamen biennal de prestigi internacional reconegut. El primer premi té una dotació econòmica de 18.000 euros i comporta la gravació d'un CD, a més de la gira de concerts l'any posterior al concurs. La campiona de l'edició de 2017 va ser la russa Fatima Dzusova, que presentarà el seu disc al Teatre Giner de Carlet el pròxim 26 de setembre.

La forta presència escènica d'aquesta jove russa, que va guanyar el seu primer concurs de piano als 9 anys d'edat, va conquerir el jurat amb el Concert núm. 2 per a piano de Brahms. El segon premi va ser per al coreà Sae Yoon Chon que, a banda de ser el primer pianista asiàtic guardonat en el concurs valencià, ha sigut el campió de certàmens a Irlanda, als Estats Units o al Canadà. El trio guanyador el completà el pianista de Santander Jorge Navas, jove promesa del panorama musical espanyol, que va estudiar piano al Conservatori Nacional de Bolívia, al Conservatori del Liceu de Barcelona i al Royal College of Music de Londres, a més d'haver col·laborat amb diferents orquestres d'Espanya i Iberoamèrica.

A partir de demà, 13 de setembre, i fins al pròxim dia 29 tots tres oferiran una sèrie de recitals en diferents localitats com ara Quatretonda, Aiora, Sagunt, Moixent, Godella, la Font d’en Carròs i València. El repertori inclou obres de Beethoven, Txaikovski, Brahms, Debussy i Mussorgski, entre altres grans compositors.

A València, els concerts se celebraran en la Sala Alfons el Magnànim del Centre Cultural La Beneficència, els dies 15, 22 i 29 de setembre a les 19 hores. L’accés és gratuït, però cal reservar invitació, bé de manera presencial, en l’edifici mateix del carrer de la Corona en horari de 10 a 20 hores, o bé a través d’Internet. Per a obtindre més informació sobre el cicle de concerts en aquest i la resta d’auditoris, poden consultar el programa mitjançant aquest enllaç al web de la Diputació de València.

També et pot interessar