El nou projecte de Salva Ríos: tancat per voluntat pròpia al calabós de l'Ajuntament d'Alzira per a crear entre reixes

L'artista de Silla s'inspirarà en l'habitacle sòrdid per a reivindicar el paper de l'art en un món on pràcticament és invisible

Salva Ríos pinta dins del calabós de l'Ajuntament d'Alzira / À Punt NTC

El pintor de Silla Salva Ríos s'ha tancat per voluntat pròpia al calabós de l'Ajuntament d'Alzira per a crear entre reixes. Seran 30 hores d'aïllament voluntari on l'artista s'inspirarà en l'habitacle sòrdid per a reivindicar el paper de l'art en un món on pràcticament és invisible. 

Només el soroll de la vida quotidiana entrarà per la porta i per un finestró de la cel·la. "Tot açò li donarà prou de dramatisme per a fer-me estar actiu", ha assegurat l’artista. 

I que els seus pinzells expressen un treball engarjolat per a recordar que poc que queda d'aquell paper fonamental que van tindre les expressions artístiques en el confinament de la pandèmia. “De nou els artistes s’han quedat a la cua i tornem a ser innecessaris”, ha lamentat Salva. 

Es tracta d’una condemna forçosa per a pintar un llenç d'ombres. A les 21:00 hores de divendres Salva tornarà a eixir en llibertat i, ara per ara, el que passe dins les reixes serà una incògnita. 

També et pot interessar

stats