El Nou Mestalla convertit en un circ i el Palau de la Música, amb una piscina: la metafòrica visió de València d’Enjoy the City

Un estudi d’arquitectura valencià imagina en les xarxes una segona vida d’edificis en desús o xicotets racons de la ciutat

El Nou Mestalla convertit en un circ o el Palau de la Música amb una piscina

T’imagines assistir a un espectacle de circ a l’estadi Nou Mestalla? O nadar a la font del Palau de la Música? Tot i que semblen idees estrambòtiques, són algunes de les enginyoses propostes a què ha donat vida en les xarxes l’estudi valencià Quatre Caps en el projecte Enjoy the City. 

En un format de vídeo penjat en les stories d’Instagram, els dissenyadors mostren huit localitzacions simbòliques de València, espais en desús o “xicotets racons amb identitat pròpia”, als quals els han donat un ús més atrevit i divertit que l’actual. 

Aquesta sèrie de vídeos comença per l’emblemàtica Torre Miramar, a l’avinguda de Catalunya, una torre de 45 metres d'alt amb un mirador al qual no es pot pujar i una rotonda molt deteriorada. El projecte el va idear el govern de José María Aznar, executat en el de José Luis Rodríguez Zapatero, i va tindre un cost de 24 milions d’euros. Ara la imaginen envoltada d’un gran tobogan, semblant al dels parc aquàtics. 

També imaginen xicotets racons, com una pèrgola al passeig de l’Albereda, amb uns cavallets de carrusel a l’interior, o una nau abandonada, que ara s’enlaira pel cel com un globus. 

Tal com expliquen a l’estudi en el seu web, el projecte Enjoy the City és un xicotet pas per a pensar “en una altra manera de construir una ciutat literalment i metafòricament”. Reflexionen sobre quin és el model d’edificacions que hi ha a les ciutats, poc flexibles i que encara no s’adapten a una societat “canviant i no s’adapten a un futur incert”. “Parla sobre la necessitat de llibertat a les ciutats i la recerca de poderosos símbols de reutilització. D'una ciutat menys regulada”, detallen.