Nou festivals de novel·la negra creen el Premi Paco Camarasa en homenatge al llibreter valencià

Referent del gènere durant dècades, també va ser comissari del festival BCNegra i va morir el 2018.

Edició 2019 de València Negra
Edició 2019 de València Negra

La novel·la negra ret homenatge a un dels seus impulsors. Nou festivals d'aquest gènere a Espanya s'han unit per a crear el Premi Paco Camarasa, dirigit a reconéixer el talent d'escriptors novells o menors de 45 anys i amb el qual, a més a més, han volgut retre un homenatge al llibreter valencià, que va ser comissari del festival BCNegra i va morir el 2018. Camarasa va ser llibreter, editor, descobridor de talents i un referent en el gènere durant dècades. La seua llibreria de Barcelona va ser un lloc de referència per al gènere i els seus protagonistes.

La inciativa, en concret, arriba dels festivals Setmana Negra de Gijón, BCNegra, Getafe Negre, Congrés de Novel·la i Cinema Negre de Salamanca, Pamplona Negra, València Negra, Les Cases Penjades de Conca, Aragó Negre i Granada Noir, en reconeixement a la figura del llibreter, propietari de la llibreria Negra i Criminal de Barcelona.

Amb aquest premi, els comissaris dels diferents festivals han volgut retre homenatge a la figura de Camarasa com a “prescriptor, divulgador, coneixedor i descobridor de nous talents”, han informat fonts de València Negra en un comunicat. “En uns moments difícils per a les llibreries i per al sector editorial en general, aquest guardó vol ajudar a visibilitzar la importància de novel·les de qualitat dins del gènere, així com reforçar el compromís amb la labor de difusió cultural en un homenatge al sector del llibre en conjunt: autors, editors, distribuïdors i llibreters”.

També et pot interessar

stats