El Nou d’Octubre vertebra els pobles valencians

Amb cercaviles, homenatges i activitats culturals, les diferents comarques celebren la festa major de la Comunitat Valenciana

La festa del Nou d'Octubre se celebra als pobles de la Comunitat Valenciana / À Punt NTC

La festa de tots els valencians i valencianes s'ha celebrat aquest dilluns de nord a sud, fet que ha vertebrat tot el territori. Les activitats culturals i d'homenatge s'han multiplicat en la majoria dels municipis per a celebrar la història i sentir de tots els ciutadans de la Comunitat Valenciana. 

A Alcoi, la Glorieta concentra bona part dels actes del Nou d'Octubre. La Fira del Llibre i Artesania, que compleix 40 anys, mostra les novetats editorials i els clàssics en la nostra llengua. Com també una bona selecció de menjar i productes alcoians. 

A Castelló de la Plana, les associacions l'Aljama, Moros d'Alqueria i Cavallers de la Conquesta han participat en les cercaviles de les Tres Cultures —àrab, cristiana i jueva—, fonamentals de la història valenciana. Mentrestant, a Borriana (Plana Baixa), després de l'acte institucional, les reines falleres han hissat la bandera a la plaça Major, que ha centrat els actes.

Pel que fa a Mislata (Horta Sud), s'han lliurat les distincions honorífiques per a reconéixer la contribució al teixit de la ciutat al Grup Imaga; a la Casa de la Dona i a totes les associacions de dones; i al club de Natació Piscis. La senyera s'ha traslladat fins a l'hort de Casa Sendra. 

A més, l'Ajuntament de Xàtiva (Costera) ha atorgat els Premis Nou d'Octubre a l'esportista paralímpica Judith Tortosa, medalla de bronze en 100 metres, i al fundador del grup Al Tall, el músic Manolo Miralles, a títol pòstum.

A Alacant, una dansada popular a l'Esplanada ha centrat els actes municipals del Nou d'Octubre.

També et pot interessar

stats