Música, versos i una manifestació per a commemorar els noranta anys de les Normes de Castelló

Les normes que van unificar l’ortografia valenciana l’any 1932 són recordades aquest dissabte a Castelló de la Plana amb diversos actes i concerts

Les normes de Castelló
Assemblea de mestres valencians a Castelló poc després que se signaren les Normes

Castelló de la Plana acull aquest dissabte 17 de desembre la celebració del noranté aniversari de les Normes de Castelló. Unes bases que el 21 de desembre del 1932 van unificar l’ortografia valenciana i van establir el valencià escrit estàndard que es fa servir en l’actualitat. 

La plataforma Castelló per la Llengua, que agrupa més de vint entitats en la defensa i la promoció del valencià a la capital de la Plana, ha organitzat un seguit d’activitats amb el lema “Una llengua per guanyar”. La jornada comença a les 17:00 hores a la Casa Matutano amb una mostra de cultura popular en la qual participaran la Congolla Muixeranga de Castelló, els dimonis de Botafocs i les albades de Parint Versos. 

Després està previst que una manifestació recórrega el centre des del carrer de Cavallers fins al recinte de fires i mercats, on tindrà lloc un acte polític acompanyat de l’actuació de més de deu artistes valencians, com l'orquestra festera La Kinky Band de Castelló; la rapera d’Aldaia coneguda com a Jazzwoman i la banda de reggae d’Ontinyent, Auxili. L'entrada general té un preu de 15 euros. A més, deu anys després de retirar-se, Al Tall torna a l'escenari acompanyat per la Unió Musical del Grau.

“Hem de manifestar-nos per a prestigiar la nostra llengua i per a mantindre-la viva”, ha explicat Maria Nebot, portaveu de la plataforma. 

També et pot interessar

stats