Les nominacions valencianes als premis Goya 2020

‘Mientras dure la guerra’, d’Alejandro Amenábar, encapçala les candidatures amb 17, seguida de ‘La trinchera infinita’ i ‘Dolor i gloria’.

L’actriu valenciana Carmen Arrufat, en la presentació del Festival de Sant Sebastià, a Madrid el passat juliol
L’actriu valenciana Carmen Arrufat, en la presentació del Festival de Sant Sebastià, a Madrid el passat juliol / Oscar Cañas (Europa Press)
02 de desembre 2019 - 15:20

El segell valencià continua present en els premis Goya 2020, enguany amb la candidatura de la castellonenca Carmen Arrufat com a actriu revelació en La inocencia, ambientada al municipi que va veure créixer la seua directora Lucía Alemany, Traiguera (Baix Maestrat). També destaca la nominació del director de producció Toni Novella, natural de Requena, per la pel·lícula Dolor i gloria, i Madrid 2120 com a millor curtmetratge d’animació.

'La inocencia'

L’actriu Carmen Arrufat representa Lis, una adolescent que somia convertir-se en artista de circ i eixir del seu poble però que ha de lluitar contra la voluntat dels seus pares. Els secrets s’acumulen en quedar-se embarassada i pensar en l’avortament, una situació que va viure la directora de la pel·lícula en primera persona a la seua natal Traiguera. A més, La inocencia té possibilitats d’emportar-se una segona estatueta per la nominació a millor cançó original Allí en la arena, del compositor Toni M. Mir.

'Dolor y gloria'

El treball del director de producció Toni Novella és un dels 15 reconeixements per Dolor y gloria, el film de Pedro Almodóvar que representarà Espanya en la gala dels Oscar. Paterna va ser l’escenari, el juliol de 2018, d’una part important del rodatge que recrea les coves del Batà i la Torre de Paterna als anys seixanta.

'Madrid 2120'

En la categoria a millor curtmetratge d’animació destaca Madrid 2120, de José Luis Quirós i Paco Sáez. Aquesta producció valenciana planteja una ciutat arrasada per la lluita de classes on Nitrogreen, un líquid altament inestable capaç de generar vegetació de manera instantània, és la mercaderia de contraban més valuosa.

'Buñuel en el laberinto de las tortugas'

Amb quatre nominacions, Buñuel en el laberinto de las tortugas és una altra de les cintes creades al territori, en aquest cas sota el sostre de la productora Hampa Studio. Millor pel·lícula d’animació, millor direcció novell, millor guió adaptat i millor música original són els guardons que podrien passar per mans valencianes.

'Mientras dure la guerra'

‘Mientras dure la guerra’ lidera amb 17 nominacions

La candidatura amb més opcions d’emportar-se estatuetes són Mientras dure la guerra, d’Alejandro Amenábar, que acumula 17 nominacions en aquesta 34 edició. La trinchera infinita de Jon Garaño, Jose Mari Goenaga i Aitor Arregi, amb 16, i Dolor y gloria, de Pedro Almodóvar, amb 15, completen el podi de les més nominades. La gala, se celebrarà el 25 de gener a Màlaga, estarà presentada un any més pel duo Silvia Abril i Andreu Buenafuente.

També et pot interessar