Només el 15% de la població llig llibres en valencià

La directora general de Cultura i Patrimoni assegura en un comunicat que són dades molt allunyades dels objectius de la Generalitat.

Només el 15% de la població llig llibres en valencià
Només el 15% de la població llig llibres en valencià

Només el 15% dels habitants de la Comunitat Valenciana ha llegit llibres en valencià durant els últims 12 mesos, segons l’enquesta de participació cultural de la Generalitat feta a 2.000 persones en col·laboració amb la Universitat de València. A més, l’enquesta revela altres dades sobre el consum cultural en llengua valenciana, com que el 19% de la població prefereix assistir a actuacions en aquesta llengua i que un 10% llig revistes i assisteix a concerts de música en valencià. Amb menys percentatge es troben les persones que sintonitzen emissores de ràdio en valencià (7%) i les que escolten música en aquesta llengua (5%), segons ha informat la Generalitat.

La directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, ha indicat respecte d’això que són dades “molt allunyades del nostre objectiu i som conscients que tenim molt de treball per davant”. Quant als índexs de lectura, Amoraga ha declarat que el Pla valencià per al foment del llibre i la cultura ajudaran a contribuir i a estendre l’hàbit de lectura entre la societat.

Aquesta enquesta és la primera investigació que recull les pràctiques culturals de ciutadans de la Comunitat Valenciana per segments de població, gènere, temàtica, llengua i altres indicadors. Les dades es poden consultar a la pàgina de l’Observatori Valencià Cultural, que és la plataforma de coneixement, informació, reflexió i debat sobre la cultura i el patrimoni valencians.

També et pot interessar

stats