Noemí Conejo fallera major del 2018 a París

La Casa Regional Valenciana a la capital francesa arriba demà a València per a viure els actes fallers i desfilar dissabte a l´Ofrena.

Noemí Conejo Barriga és una mislatera que es va graduar en arquitectura a la Universitat Politècnica de València el 2011 i, com molts milers de joves titulats, va haver d´emigrar per buscar-se un futur professional. Se´n va anar a París a fer pràctiques amb una beca Leonardo i des de llavors resideix a la capital francesa. Durant aquests anys hi ha format la seva família i és mare d´un xiquet amb la doble nacionalitat francesa i espanyola, però manté una estreta relació amb la seua terra natal gràcies a la Casa Regional Valenciana, que fa uns dies la va nomenar fallera major de París del 2018.

Com qualsevol altra comissió fallera, la Casa Regional celebra una gala de presentació de la màxima representant de les Falles a París, un càrrec que enguany ocuparà la jove mislatera. Durant la seua presentació, Noemi Conejo va fer un discurs en el qual va explicar per què està a París i com va arribar a conéixer la Casa Regional, una entitat de la qual va dir que és 'molt important per a seguir en contacte amb la nostra cultura i les nostres arrels quan estem lluny de casa'. Per això, ara pretén aprofitar el seu regnat per a 'transmetre la cultura valenciana a les noves generacions nascudes a París'.

A més de presidir els actes fallers que se celebren aquests últims dies a París, Noemi vindrà a València demà per a assistir a la mascletà i desfilar en l´Ofrena. Reconeix que està 'molt il·lusionada' pel viatge. Cada any la Generalitat convida la Casa Regional Valenciana a París a assistir als dies grans de les festes i acostumen a participar en l´homenatge a la Mare de Déu dels Desemparats amb alguna falla amiga. Aquesta vegada, Noemi desfilarà el dissabte dia 17 de març amb la falla Alberic-Heroi Romeu, del sector La Roqueta-Arrancapins. El dimecres 14

assistirà des del balcó de l´ajuntament de València a la mascletà de la pirotècnia Zarzoso.

També et pot interessar

stats