Nodrida presència valenciana en el festival de Sant Sebastià

Paco Plaza competeix amb la cinta 'La abuela'; Javier Marco debuta amb 'Josefina'; Charlie Arnaiz és l'autor i codirector de 'Raphaelismo'; Fernando Bovaira és el productor de 'La hija' i 'Un blues para Teherán' compta amb la participació d'À Punt Mèdia

Javier Marco presenta el llargmetratge 'Josefina' / À Punt NTC

Enguany trobem una nodrida presència valenciana en la 69 edició del festival de Sant Sebastià. El director de cine Paco Plaza competeix per la Concha d'Or amb la cinta de terror La abuela. Javier Marco debuta amb Josefina en la secció de Nous Directors. I un altre alacantí, Charlie Arnaiz, és l'autor i codirector de Raphaelismo, un documental que retrata la part més íntima de Raphael.

Un festival on el terror pareix no tindre lloc, però que el valencià Paco Plaza ha trencat aquesta regla no escrita. Com ell ha explicat "potser no és el lloc per a presentar una cinta de terror, però per això encara estic més orgullós. Estic en el festival de cinema més important d'Espanya". Plaza competeix per la Concha d'Or amb La abuela.

Josefina és el llargmetratge de debut de l'alacantí Javier Marco. À Punt ha pogut parlar amb ell just després de presentar la seua aposta cinematogràfica que concursa en la secció de Nous Directors. Segons ha explicat "ha sigut brutal. Estar ací amb la meua primera pel·lícula és tot un luxe".

Raphael protagonitza 'Raphaelismo'
Raphael protagonitza 'Raphaelismo'

En aquest festival també hi ha lloc per a l'artista Raphael. Raphaelismo és el documental que ha fet plorar fins i tot el protagonista. Com ha explicat Charlie Arnaiz, director del documental, "hi va haver moments molt emocionants perquè per a molts Raphael representa tota una manera de viure".

'Un blues para Teherán' és la pel·lícula que centra la mirada en la riquesa musical persa. Un treball que compta amb la participació d'À Punt Mèdia.

Un blues para Teherán és la pel·lícula que centra la mirada en la riquesa musical persa. Un treball que compta amb la participació d'À Punt Mèdia. I pel que fa a la cinta La hija, trobem el productor castellonenc Fernando Bovaira, que juga a dues bandes i també ha produït la sèrie La fortuna d'Alejandro Amenábar.

També et pot interessar

stats