Les Nits al Claustre comencen el 16 de juliol al Museu de Belles Arts de Castelló

El programa ofereix una proposta de huit espectacles de música i paraules a l’aire lliure amb entrada gratuïta.

L’Institut Valencià de Cultura presenta la programació de l'edició 2020
L’Institut Valencià de Cultura presenta la programació de l'edició 2020 / IVC

La nova edició del cicle Nits al Claustre, que cada estiu se celebra al claustre del Museu de Belles Arts de Castelló, ja té data i amplia la seua oferta per a l’edició de 2020. Del 16 de juliol al 29 d’agost Nits al Claustre oferirà huit espectacles a l’aire lliure amb estils i gèneres molt diferents. Els concerts sempre seran a les 22.30 h al claustre del Museu de Belles Arts de Castelló, amb entrada gratuïta fins a completar l’aforament, que enguany estarà determinat per les mesures de distància física i altres mesures de seguretat per la crisi de la Covid-19.

El primer dels concerts serà el 16 de juliol amb Elma Sambeat Duna Ensemble, un concert centrat en la interpretació de temes vocals i instrumentals de l’edat mitjana i les músiques tradicionals de les diferents àrees de la Mediterrània, amb un recorregut per zones com Bulgària, València, Croàcia, Occitània, Itàlia, etc. S’interpretaran cants de trobador, danses, cantigues... amb una instrumentació acústica variada i la veu versàtil de la cantant Elma Sambeat.

La següent cita serà el 23 de juliol amb Joan Isaac i Sílvia Comes i el seu Tribut a Silvio Rodríguez, un treball artesanal amb un respecte absolut per la poètica del cantautor cubà i l’emoció que transmeten les seues cançons. Joan Isaac i Sílvia Comes tradueixen al valencià aquesta gran obra mestra de la cançó universal i en revisen cançons de totes les èpoques.

El 30 de juliol serà el torn de Joan Rovira, saxofonista llicenciat a l’Esmuc, guitarrista, compositor i cantant, convertit en un dels cantautors catalans de referència, que presenta el seu disc Dies millors. Es tracta d’un disc vitalista que combina la música festiva amb la música més intimista, ritmes caribenys fusionats amb el pop actual i pinzellades de música electrònica.

Nits al Claustre continuarà el 6 d’agost amb la presència de la cantautora castellonenca Xiomara Abelló, que oferirà el concert Entreteles, un recull d’històries i vivències expressades a través de la música amb influències que transiten dels ritmes llatins a la cançó d’autor tradicional, el folklore d’arrel valencià, la samba o la bossa nova.

El 13 d’agost actuarà al claustre el duo TéCanela, format pels cantautors Jano Fernández (guitarra i veu) i Ariadna Rubio (veu i flauta travessera), que oferiran una música basada en el mestissatge d’estils i ritmes amb lletres carregades d’optimisme.

La programació continuarà el 20 d’agost amb Álvaro de la Puerta Swing Trio, l’últim projecte del cantant bilbaí establit a Castelló des de 1992. Creat en 2019, aquest trio de formació clàssica, cantant, pianista i contrabaix, ens transporta a una altra època amb les seues versions dels temes més emblemàtics dels crooners nord-americans.

El 27 d’agost, VerdCel ens presenta Bifocal VerdCel, un doble disc amb novel·la gràfica que és un punt d’inflexió en la trajectòria d’Alfons Olmo, teixit amb una veu pròpia dins del llenguatge actual de la cançó, amb lletres plenes de sensibilitat i sentit crític i amb un directe enèrgic i vital.

Tanca les Nits al Claustre el 29 d’agost el concert Polvo enamorado, amb Alberto Sanjuan i Fernando Egoscue, un passeig lúdic i lliure pel teatre, la poesia i la música del Segle d’Or espanyol amb incursions que arriben fins al segle XIX. Un repertori no acadèmic i molt subjectiu en què l’erotisme, la comèdia, el rerefons filosòfic i la bellesa són els elements principals en aquest passeig literari i musical.

També et pot interessar

stats