Navarrés és ‘punt i a part’

Èxit de participació en la primera edició d'aquest projecte cultural d'art col·laboratiu.

VÍDEO | Navarrés és ‘punt i a part’

Aquest ha sigut un cap de setmana intens a Navarrés. El motiu, la celebració de "Navarrés punt i a part", un nou projecte cultural d'art col·laboratiu que ha omplit de música i art els carrers d'aquest poble de vora 3.000 habitants. L'objectiu, "transformar la quotidianitat" per fer un "recorregut diferent pels llocs de sempre".

En total, quinze intervencions artístiques a l'aire lliure fetes pel veïnat. Hi ha qui ha transformat el carrer en una galeria d'art i ha penjat els quadres de casa, qui ha optat per l'arquitectura efímera construint un mirador acolorit. Per als més menuts, una visita a la casa del ratolí que arreplega les dents i Gregori, el donyet dels xuplons. Arbres, parets, balcons i l'abeurador han sigut objecte de transformació artística. 

"Volíem fer alguna cosa al carrer, que la gent isquera al carrer i que ho gaudira, que servira per a enfortir llaços". Amb aquestes paraules descriu el projecte Karen Martínez, la impulsora de la iniciativa, junt amb Ana Granero. Aquestes joves, llicenciades en Ciències Ambientals i Belles Arts respectivament, tornaren a Navarrés després d'estudiar fora i proposaren a l'Ajuntament "fer alguna cosa al carrer que fora diferent".

Entre les activitats que han fet, hi ha una ruta guiada per les obres, així com diverses actuacions musicals. Entre altres, una audició a l'aire lliure del conservatori Mestre Ponce de Chella, on estudien alumnes d'altres poblacions de la comarca, com Xella, Bolbait, Anna i Quesa. També hi ha hagut una performance de poesia, la intervenció d'un grafiter convidat i, per a recuperar forces, una concentració de food trucks. 

"Ni en somnis ens hauríem imaginat que la gent s'hi bolcaria d'aquesta manera", diu Karen, entusiasmada. "Hi ha participat molta gent i de totes les edats: de la guàrderia, l'institut, la residència... Esperem que es puga repetir". 

  

També et pot interessar

stats