La Nau arranca la temporada cultural amb tres exposicions

Una mostra de llibres prohibits del segle XVIII francés, pintures i fotografies formen l'inici de curs cultural del centre

Una de les lectures prohibides del segle XVIII francés que s'exposen a la Nau de la UV
Una de les lectures prohibides del segle XVIII francés que s'exposen a la Nau de la UV / Universitat de València

La temporada cultural de La Nau de la Universitat de València (UV) arranca aquesta setmana amb diverses exposicions a la seua seu de la ciutat. 

Entre elles, la primera mostra d’alguns dels llibres prohibits més emblemàtics del segle XVIII francés que van contribuir a la gènesi de les democràcies modernes. Sota el nom “Foc a la biblioteca. Llibres que van incendiar l'Europa de les llums”, convida a conéixer obres de contingut polític, religiós i literari, entre les quals es troben textos i gravats de caràcter eròtic. 

Aquest projecte es podrà visitar fins al 26 de novembre a la sala Duc de Calàbria de la Biblioteca Històrica, que l’organitza en col·laboració amb l'Institut Francés, la Reial Societat Econòmica d'Amics del País de València i la Societat Bibliogràfica Valenciana Jerònima Galés.

Per altra banda, es podrà veure “Signes de Puntuació. Passat i present en el premi de pintura de la Fundació Mainel (1998-2023)”, una iniciativa de la Col·lecció Martínez Guerricabeitia de la Fundació General de la Universitat i la Fundació Mainel.

Aquesta mostra presenta, en primer lloc, l'obra guanyadora i deu seleccionades en la 26a edició del Premi de Pintura Mainel. A més, recull una selecció de les obres premiades en les 25 edicions anteriors. L'exposició podrà visitar-se a la sala Martínez Guerricabeitia fins al 29 d'octubre.

Finalment, “Els métiers” recull treballs del concurs fotogràfic ValenciaPhoto en la seua edició de 2023. S'inaugura el 15 de setembre i romandrà a la sala de Bigues del Centre Cultural La Nau fins al 22 d'octubre.

També et pot interessar

stats