Naix Murart, el museu de grafits a l’aire lliure d’Ontinyent

Artistes de renom com Dulk, autor de la falla municipal de València del 2022, participen en la creació de murals

Els murs d'Ontinyent s'ompliran de grafits amb Murart / À Punt NTC

Ontinyent ha posat en marxa Murart, una iniciativa que busca convertir la ciutat en un museu de grafits a l'aire lliure. Artistes de prestigi internacional com Marina Capdevila o l'ontinyentí Antonio Segura, conegut com a Dulk, han començat a pintar murals gegants en diversos murs durant el primer festival de primavera de la capital de la Vall d'Albaida.

Dulk, un artista d’àmbit internacional amb exposicions a l’IVAM i molt popular per dissenyar la falla municipal de València del 2022, ha assegurat que Murart és “una iniciativa que ja es va plantejar l’any passat, amb la qual es fa art del carrer, que al final és art per a tots els públics i molt cridaner”.

Dulk ha signat el seu segon mural a la seua ciutat, un abellerol, un motiu animal molt característic en l’autor. “És una au migratòria amb la qual he volgut fer un paral·lelisme amb el meu treball, perquè jo també viatge moltíssim per a pintar per tot el món”, ha explicat. 

Com ell, l’artista grafitera Marina Capdevila ha detallat que “cada artista que porten té una manera de treballar, amb visions diferents”. Per a la jove, “és molt enriquidor que vaja omplint-se el poble amb murals”. 

Així, artistes de renom internacional pinten els cinc murals d’entre quinze i vint metres d'altura. Aquest dissabte, les obres lluiran completament acabades. Any rere any, Murart buscarà convertir les rajoles i el ciment dels edificis d’Ontinyent en un autèntic museu d’art urbà a l’aire lliure.

També et pot interessar

stats