Naix la Comissió Assessora de Festes i Tradicions de la Comunitat Valenciana

La iniciativa estrena una web promocional, Terra de Festes, que recull informació d’interés de les principals celebracions

Les Gitanetes, una de les danses del Sexenni
Les Gitanetes, una de les danses del Sexenni / À Punt NTC

Aquest dissabte s’ha constituït la Comissió Assessora de Festes i Tradicions de la Comunitat Valenciana, un òrgan que impulsarà, difondrà i servirà d'espai per a compartir projectes i necessitats de les celebracions que tenen lloc al País Valencià.

Durant l’acte de presentació el president Ximo Puig ha assegurat que “les festes dels nostres pobles i ciutats són els vertaders grans esdeveniments pel que representen de reforç de la nostra identitat, de convivència i trobada de les persones, a més de contribuir al desenvolupament turístic de la Comunitat Valenciana”. A l’acte també ha assistit a consellera de Cultura, Raquel Tamarit.

El president també ha avançat que l’IVIE elaborarà un informe en profunditat sobre l'impacte de les festes de la Comunitat Valenciana, un estudi que es nodrirà de les aportacions de la mateixa comissió “i que hauran de desembocar en un gran congrés sobre les festes valencianes que servisca per a tindre un escenari complet sobre un sector fonamental en la vida dels valencians”.

Puig també ha avançat que s'estudiarà la possibilitat que en el futur puga crear-se una direcció general de Festes que coordine totes les accions i ajudes a la promoció i la valoració de l'actiu que suposa per a la societat valenciana les seues celebracions tradicionals.

Terra de festes

En la comissió estan representades les principals festes del nostre territori, especialment les declarades d'interés turístic internacional i nacional, si bé, tal com ha assenyalat el president, la vocació d'aquesta comissió és que aculla i siga fòrum de totes les festes locals.

La iniciativa de la Generalitat compta amb la col·laboració amb la Federació Valenciana de Municipis i Províncies. Les primeres accions de promoció s'han presentat aquest dissabte, quan s’ha posat en marxa la pàgina web terradefestes.es un espai en internet i una aplicació per a telèfons mòbils que recull les festes que se celebren a la Comunitat Valenciana, les dates de celebració i altres dades d'interés per a la ciutadania. Ara per ara, l’app només està disponible en castellà. 

Paral·lelament, aquest mes de març s’encetarà una promoció de les festes de tota la Comunitat Valenciana amb un roadshow audiovisual que recorrerà el país i que mostrarà les imatges més representatives de cadascuna de les celebracions. 

Les persones assistents a la reunió han expressat la satisfacció per la creació de la comissió, que consideren necessària tant per a la promoció de les festes com per a tindre un espai de treball d’aspectes normatius o legislatius concrets que els afecten.

També et pot interessar

stats