Naix Baba Kamo, el primer festival del llibre il·lustrat

Tindrà lloc els dies 14,15 i 16 de desembre, al Centre del Carme Cultura Contemporània, a València

Presentació del festival Baba Kamo, del llibre il·lustrat, al Centre del Carme Cultura Contemporània, a València
Presentació del festival Baba Kamo, del llibre il·lustrat, al Centre del Carme Cultura Contemporània, a València / Lourdes Espinosa

La Fundació pel Llibre i la Lectura i l'Associació de Professionals de la I·lustració Valenciana han impulsat Baba Kamo, un festival que naix amb la intenció de convertir-se en el punt de trobada anual al voltant dels llibres il·lustrats a València.

Aquest festival, que se celebrarà per primera vegada els dies 14, 15 i 16 de desembre al Centre del Carme, a València, unirà activitats professionals i divulgatives amb una fira especialitzada de caràcter internacional dirigida a diferents tipus de públics.

El principal objectiu de Baba Kamo és visibilitzar la indústia del llibre il·lustrat i el treball dels i les professionals del sector, així com la tasca que fan les llibreries especialitzades, amb una secció dedicada a aquest tipus de llibres.

El festival pretén acostar la lectura de llibres il·lustrats a tot tipus de públic per a fer de la lectura una de les opcions d'oci. A més, es converteix en un punt de trobada entre els lectors i els professionals del sector del llibre, on destaquen la presència d'escriptors i editors.

Per què Baba Kamo?

Baba Kamo és el nom del país fictici d'on prové Kembo, el lleó creat per l'escriptor Carlos Pérez en el llibre Kembo. Incidente en la pista del circo Medrano, que conta les aventures d'un lleó vegetarià que no sap de fronteres ni passaports, impertinent, juganer i pacífic, que viatja des del país africà fins a un circ europeu i conclou el seu periple a Hollywood per a convertir-se en l'emblema de la Metro-Goldwyn-Mayer.

A causa de la mordaç intel·ligència i la qualitat gràfica, la tria d'aquest nom ret homentage a l'autor i també a l'il·lustrador del llibre, Miguel Calatayud, dos autors valencians que, amb el seu treball, han tractat de situar els llibres il·lustrats i les il·lustracions en el graó artístic que els correspon.

També et pot interessar

stats