El MuVIM recobreix la façana amb gent nua que aplaudeix des dels balcons

Aquesta obra mural de l’artista valencià Vinz Feel Free vol rememorar els dies de confinament.

La façana del MuVIM intervinguda per l'artista Vinz Feel Free
La façana del MuVIM intervinguda per l'artista Vinz Feel Free / MuVIM

La façana del MuVIM, a partir d’ara, no deixarà indiferent ningú. Des d’aquest dimarts, el museu valencià exposa a la façana una obra mural de l’artista valencià Vinz Freel Free on apareixen persones nues que aplaudeixen la labor desenvolupada pel col·lectiu sanitari. La composició gràfica, realitzada sobre una lona de 700 metres quadrats, mostra 164 personatges distribuïts en 64 balcons, un per cadascun dels dies en què isquérem a aplaudir des que es decretà el confinament a mitjan març fins al 17 de maig.

Cada personatge, a més, representa un híbrid d’humà amb un cap d’animal, una decisió estilística habitual en l’obra de Vinz Feel Free. I no són qualsevol animal, sinó aquells que es troben en perill d’extinció, “com el linx ibèric, l’àguila reial i el llop”, segons ha precisat l’autor mitjançant un comunicat.

“D’alguna manera, tots ens sentíem una mica així aquells dies: com una espècie amenaçada que calia protegir amb mesures dràstiques i fins aleshores inèdites, i amb grans esforços de molta gent”, ha afegit l’artista urbà que ha ressaltat, així, la vulnerabilitat que ens ha fet sentir “nuets i indefensos” davant l’amenaça del virus.

La façana del MuVIM que dona al Jardí de la Cultura s’ha recobert ara amb aquesta gigantografia de Vinz Feel Free que Glòria Tello, diputada del MuVIM, qualifica de “proposta artística innovadora”. “Transmet a la societat valenciana el missatge que junts podrem fer front a tots els problemes que ens puguen eixir, com el de la pandèmia de la Covid que encara estem vivint”, ha precisat la també regidora de Compromís.

També et pot interessar

stats