La música valenciana arriba al cor d'Europa amb la Jove Banda Simfònica de la FSMCV

Puig, que ha assistit a la sessió inaugural del Comité de les Regions, ha destacat la importància de les regions en la política de la UE.

La Jove Banda Simfònica de la FSMCV en el Parlament Europeu

La Jove Banda Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) ha interpretat en directe l'himne d'Europa en la sessió inaugural del Comité de les Regions de la Unió Europea.

Sota la batuta de Rafa García, la formació ha fet història en convertir-se en la primera banda valenciana que interpreta aquesta peça, que dona l'inici del ple constitutiu de la cambra europea.

Com a preludi, la Jove Banda Simfònica ha interpretat L'entrà de la murta  del mestre Giner, omplint de música valenciana la cambra.

L'actuació ha estat precedida per un acte institucional amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, el secretari autonòmic per a la UE i Relacions externes, Joan Calabuig i la presidenta de la FSMCV, Daniela González.

Puig ha defensat la importància que les regions participen en la presa de decisions de la Unió Europea davant els "temps complexos" de la nova legislatura 2020-2025. "La realitat d'Europa va molt més enllà dels Estats", ha afegit.

Segons ha recordat el cap del Consell, en la nova legislatura cal afrontar qüestions com la gestió del post-Brexit, on les regions tenen "molt a dir perquè hi ha 20.000 valencians que viuen al Regne Unit i 100.000 britànics que viuen a la Comunitat Valenciana".

També et pot interessar

stats