Música sefardita i influències mediterrànies en el nou disc de Mara Aranda

La intèrpret valenciana presenta el nou treball aquesta nit a Sagunt.

Portada del disc “Sefarad en el corazón de Turquía”
Portada del disc “Sefarad en el corazón de Turquía” / Web oficial de Mara Aranda

Sagunt és el municipi escollit per la intèrpret valenciana Mara Aranda per a presentar el seu nou disc, Sefarad en el corazón de Turquía. L’elecció de Sagunt no és casual, ja que segons explica la cantant en el seu perfil de Facebook, la ciutat és el focus més important per a la comunitat jueva al Regne de València després de 1391. La presentació es farà al Centre Cultural Mario Monreal, a les 19:30 h, i s’hi podran escoltar algunes de les dotze cançons dedicades a la música sefardita turca amb pinzellades de la cultura mediterrània. El concert comptarà amb la col·laboració especial de l’actriu Maite Gil en el paper de la mare de Lluís Vives, Blanquina March.

El regidor de Cultura de Sagunt, José Manuel Tarazona, ha destacat que “Mara Aranda és una artista molt compromesa amb la nostra música tradicional, que ha format part també de la nostra història, la història del nostre poble, com és la música sefardita”.

En el nou disc, Aranda emfatitza els romanços, que parlen de personatges èpics, històrics o llegendaris de la península, i recupera aquells associats al Regne de València i la Corona d’Aragó.

Aquesta entrega és la segona d’una sèrie titulada “Diàspora”, composta per cinc discos dedicats a la tradició sefardita al Marroc, Turquia, Grècia, Bulgària i l’antiga Iugoslàvia. Sefarad en el corazón de Turquía recupera un passat comú del cresol de cultures que van poblar la península Ibèrica, així com les tradicions que conformaven la seua identitat. 

També et pot interessar