La música llatina acomiada el salser de la icònica "Ven, devórame otra vez"

L’artista Lalo Rodríguez, de 64 anys, apareix mort a Carolina i sense signes aparents de violència

Lalo Rodríguez va aconseguir diversos Grammy en la seua carrera artística
Lalo Rodríguez va aconseguir diversos Grammy en la seua carrera artística / Efe

El salser porto-riqueny Lalo Rodríguez ha mort als 64 anys a Carolina, un municipi del seu país natal. Van trobar el cos de l'artista sense vida enfront d’un edifici residencial, sense signes aparents de violència. Per tant, serà l'autòpsia la que determine les causes de la mort.

Amb una trajectòria artística de més de 45 anys, la veu d'èxits com "Ven, devórame otra vez" o "Nada de ti", Lalo Rodríguez es va convertir com una de les veus més cèlebres del panorama salser.

En escampar-se la notícia, les xarxes socials prompte han lamentat la mort i han exaltat la trajectòria de l'artista. Un d’aquests missatges era el del porto-riqueny Elvis Crespo: "Una de les veus més belles que les meues orelles han escoltat i escoltaran. El seu timbre únic, afinat i potent, van fer de la seua música immortal".

Primer àlbum amb Grammy anglosaxó de salsa

Ubaldo Rodríguez Santos, nom de pila de l'artista, va començar la seua carrera musical als 12 anys, quan es va integrar com a cantant en l'orquestra Tempo Moderno. Amb 16 va debutar com a cantant professional amb el seu primer disc, The Sun of the Latin Music, que es va convertir en el primer àlbum que va obtindre un Grammy anglosaxó en el gènere de la salsa.

Des d’aleshores va publicar nombrosos discos, alguns d’ells amb destacades bandes, i va aconseguir un segon Grammy. Anys més tard, va treballar amb del productor Frank Ferrer en el disc Simplemente Lalo.

Tres anys més tard, Lalo Rodríguez va llançar Un nuevo despertar, on va incloure "Ven, devórame otra vez", el seu major èxit internacional i amb el qual va estar més d'un any en la llista de la revista Billboard.

Al marge de la seua trajectòria artística, diversos escàndols van marcar la carrera de l'artista amb episodis que van incloure addiccions a drogues, el consum excessiu d'alcohol i, fins i tot algun arrest. El 2011 va ser detingut a Florida per violència masclista.

També et pot interessar

stats