Els museus celebren el seu dia internacional

Molts espais museístics han preparat activitats especials per a atraure el públic.

VÍDEO | Els museus celebren el seu dia internacional

Descobrir els secrets dels museus amb tallers infantils, visites teatralitzades, concerts en directe o recreacions històriques són algunes de les activitats que ofereixen els museus de tot el món per a commemorar el seu dia. La majoria dels espais obriran les portes debades, però també oferiran activitats paral·leles per a atraure el públic. L’esdeveniment està coordinat pel Consell Internacional dels Museus (ICOM) i sol produir-se al voltant del 18 de maig des de l’any 1977. El Dia Internacional dels Museus ofereix l’oportunitat als professionals dels museus de sensibilitzar el públic sobre els reptes als quals s’enfronten aquestes institucions culturals. Cada dia els museus s’han d’adaptar als canvis de la societat i per això intenten ser més interactius. 

L’any passat es van unir a la iniciativa 37.000 museus de 158 països. El lema d'enguany és: “Els museus com a eixos culturals: el futur de la tradició”.

Les activitats que s’han preparat en cada ciutat i poble de la Comunitat Valenciana són ben diverses: una exhibició de la pujada a la palmera al museu del Palmerar d’Elx, experiments en directe al Museu de les Ciències de València, un taller d’elaboració de paper a mà al Museu Valencià del Paper de Banyeres de Mariola, visites al MACA (Museu d’Art Contemporani) d’Alacant, una jornada enogastronòmica al Museu de Prehistòria de València, una recreació història al Museu d'Arqueologia de Sagunt o visites als magatzems i els tallers del Museu de Belles Arts de València, entre altres. 

Tot i que la majoria de les activitats estan programades per a dissabte, en alguns casos s’allargaran fins diumenge. Ací es poden consultar algunes de les activitats programades:

Alcoi

Villena

També et pot interessar

stats