El Museu Valencià de la Festa ofereix un recorregut pels millors vestits negres del segle XX

L’exposició "Dames de la foscor" conté dissenys de Pertegaz, Balenciaga i Sybilla, entre altres

"Dames de la foscor" mostra vestits de grans dissenyadors / À Punt NTC

El Museu Valencià de la Festa, a Algemesí (Ribera Alta) explora la fascinació pel negre en la moda espanyola amb l'exposició "Dames de la foscor". Un recorregut pels dissenys de noms com Pertegaz, Balenciaga i Sybilla que s'inspiren en el color negre.

Diuen que com més fosca és la nit, més brillen les estreles. Potser aquesta frase va inspirar els grans dissenyadors i dissenyadores del segle XX que van veure en el color negre la manera de fer brillar els seus dissenys. 

Una mostra és la col·lecció "Dames de la foscor", una selecció de trenta peces úniques d'autoria espanyola que explora com aquest to ha transcendit les tendències de totes les èpoques. Una col·lecció plena de textures, velluts, organzes i creps que ens permet veure la construcció de la peça al voltant de la silueta.

El comissari de l’exposició, Guillem Alventosa, explica que la mostra fa un recorregut des dels grans magatzems catalans Innovación, fins a peces de Vicky Martín Berrocal i Carmen March, que són dissenyadores actuals. 

Una exposició en què destaquen les siluetes afinades dels anys trenta, vestits de nit sota l'estil inconfusible de Balenciaga, les línies depurades i sofisticades de Berhanyer o la modernitat de Sybilla, que va fer un disseny especial d’encàrrec per als Jocs Olímpics de Barcelona 92, inspirat en els anells olímpics. El vestit, confeccionat en punt, el va lluir la periodista Julia Otero. La mostra també conté algunes peces de Pertegaz, confeccionades amb encaix negre que, segons Alventosa, és un dels teixits característic de la moda espanyola. 

També et pot interessar

stats