El Museu Sorolla inaugura una exposició sobre la infantesa en l’obra del pintor

'L'edat feliç. La infància en la pintura de Sorolla' es podrà visitar a València al juliol

El Museu Sorolla de Madrid inaugura l’exposició 'L'edat feliç. La infància en la pintura de Sorolla' / À Punt NTC

El Museu Sorolla de Madrid inaugura aquest 1 de febrer l’exposició L'edat feliç. La infància en la pintura de Sorolla, que examina la presència dels xiquets i xiquetes en l'obra del pintor valencià, que es va inclinar des de ben prompte per les criatures com a personatges protagonistes de les seues obres.

L’exposició és una ocasió única per a visitar tant pintures de la vida familiar de Sorolla com obres costumistes populars, sempre banyades per la llum. Però també obres menys conegudes, com ara els retrats fets per un Sorolla de 20 anys encara a la recerca del seu estil, interessant-se per aspectes més tètrics, com les malalties infantils.

D’aquesta forma, segons explica a À Punt NTC la comissària de l’exposició, Sonia Martínez Requena, qui visite la mostra veurà criatures que lligen, estudien o juguen, però també que treballen o en circumstàncies menys favorables: malalts o, fins i tot, mortes. 

Moltes de les obres que s’han reunit per a l’exposició no s'havien exposat mai o no les exposaven des de l'època del mateix Sorolla. Això és perquè, a més de mestre de la llum, Sorolla va ser un consumat retratista i moltes d’aquestes peces pertanyen a col·leccions particulars, per la qual cosa no s'havien mostrat mai al públic.

En aquest sentit, la comissària Covadonga Pitarch Angulo indica que la mostra consta de 43 peces “molt interessants i que agradaran al públic”, de les quals 21 són préstecs d’altres col·leccions, sobretot de particulars. 

El Museu acull l'exposició a partir de l'1 de febrer i s'exhibirà a Valencià al juliol.

També et pot interessar

stats