El Museu Reina Sofia adquireix una obra valenciana única exposada en Arco

La fira d’art contemporani ha tancat després de cinc dies, on s’han vist diverses propostes valencianes

Les galeries d'ARCO han tingut 75.000 visitants durant els cinc dies de fira / À Punt NTC

La comissió permanent del real patronat del Museu Reina Sofia ha aprovat l'adquisició d'un conjunt de setze obres d’aquesta edició d’Arco, la Fira Internacional d'Art Contemporani de Madrid. D'elles, una és valenciana: l'obra Celda 158, proyecto para prisión abandonada (2009- 2010), de Patricia Gómez i María Jesús González.

Es tracta un d'exemplar únic de llibre amb fotografies, impressions en tinta sobre paper de cotó i peces de paret sobre tela transparent, realitzat a partir de la porta de ferro d'una cel·la, que ha sigut transformada en una caixa-contenidor.

Segons ha comunicat el Ministeri de Cultura, el valor de totes les creacions, de quinze artistes diferents, ascendeix aproximadament a 370.000 euros.

Precisament aquest cap de setmana ha tancat la fira d'Arco, després de cinc dies per a mirar i gaudir de mirades creatives, exposicions i gran quantitat d’obres diferents. Amb 75.000 visitants, la fira s’ha apropat a xifres prepandèmiques i ha deixat un bon sabor de boca entre el públic. Enguany, a més, el gran aparador de tendències artístiques i nous formats ha tingut un impacte positiu en clau valenciana, ja que la Comunitat ha sigut la tercera autonomia amb major presència.

També et pot interessar

stats