El Museu del Prado, Premi Princesa d'Astúries de Comunicació i Humanitats 2019

El jurat ha seleccionat aquesta pinacoteca entre les trenta candidatures procedents de 14 països que optaven al guardó.

El Museu del Prado, Premi Princesa d\'Astúries de Comunicació i Humanitats 2019
El Museu del Prado, Premi Princesa d'Astúries de Comunicació i Humanitats 2019

El Museu del Prado ha estat guardonat amb el Premi Princesa d'Astúries de Comunicació i Humanitats 2019 en el segon bicentenari. El jurat ha seleccionat aquesta pinacoteca entre les trenta candidatures procedents de 14 països que optaven al guardó.

Convertit en la institució cultural més important d'Espanya i en una de les pinacoteques més destacades del món, el Museu del Prado té una col·lecció de prop de 8.000 pintures. D’aquestes, 1.700 estan exposades a l'edifici Villanueva i més de 3.200 es distribueixen entre 255 institucions culturals de tot Espanya.

El Premi Princesa d'Astúries de Comunicació i Humanitats es concedirà a "la labor de cultiu i perfeccionament de les ciències i disciplines considerades com a activitats humanístiques i d’allò relacionat amb els mitjans de comunicació social en totes les seues expressions".

Aquest ha sigut el segon dels huit premis Princesa d'Astúries que es concedeixen enguany, en la trenta-novena edició. El primer, el de les Arts, va recaure en el director teatral britànic Peter Brook.

També et pot interessar

stats