El Museu del Prado inicia els actes del bicentenari

Una exposició fa un recorregut cronològic per la història del centre d'art.

El Museu del Prado inicia els actes del bicentenari
El Museu del Prado inicia els actes del bicentenari

El Museu del Prado compleix 199 anys i inicia oficialment els actes commemoratius del bicentenari amb la inauguració d'una gran exposició en una jornada de portes obertes en la pinacoteca, l'entrada de la qual també serà gratuïta els pròxims dies 23, 24 i 25.

Els reis inauguren l'exposició "Museu del Prado 1819-2019. Un lloc de memòria", un recorregut cronològic per la història del museu. La mostra, amb el comissariat de Javier Portús, reuneix un total de 168 obres a les quals acompanyen reproduccions fotogràfiques, cartells, llibres, gràfics, mapes i instal·lacions audiovisuals.

També és una jornada en què el Museu del Prado convida els visitants a col·laborar en la seua primera campanya de micromecenatge per a adquirir el quadre Retrat d'una xiqueta, de Simon Vouet, amb aportacions des de 5 euros, per a la qual ja han recaptat 120.000 dels 200.000 euros necessaris.

Després de la inauguració, procediran a descobrir el "vestit" dissenyat pel director artístic de la pinacoteca, Mikel Garay, per a ocultar la bastida de les façanes de l'Edifici Villanueva per les obres de restauració: 11.000 metres quadrats de teles pintades amb quadres d'alguns dels seus grans mestres, com Velázquez, Rubens i El Greco.

El cap de setmana, del divendres 23 de novembre al diumenge 25, El Prado també farà jornades de portes obertes, mentre que el dissabte 24 a la nit hi haurà tres representacions d'un espectacle de teatre aeri de La Fura dels Baus i una projecció de videomapatge en una de les façanes del museu.

També et pot interessar

stats