El Museu del Prado cedirà temporalment a Xàtiva el quadre 'Magdalena penitent', de Josep de Ribera

La cessió d'aquesta obra del pintor xativí es farà efectiva entre el 9 de setembre i el 5 d'octubre

Un detall del quadre Magdalena Penitente
Un detall del quadre Magdalena Penitente / Museo del Prado

El Museu del Prado cedirà al Museu de Belles Arts de Xàtiva (Costera) el quadre Magdalena penitent, de Josep de Ribera, quasi durant un mes, del 9 de setembre al 5 d'octubre pròxims, gràcies a la iniciativa "L'art que connecta". Aquesta iniciativa, finançada per Telefónica, forma part del centenari de la companyia i permetrà cedir temporalment obres dels grans mestres de la pintura espanyola i europea a museus repartits per tota Espanya, amb l'objectiu de connectar les persones amb la cultura.

Una de les díhuit pinacoteques que rebran alguna d'aquestes obres serà el Museu de Belles Arts de Xàtiva, que del 9 de setembre al 5 d'octubre exhibirà la Magdalena penitent, de Josep de Ribera, lo Spagnoletto, un dels xativins més reconeguts i un dels pintors barrocs més importants de la història.

Xàtiva es converteix així en un pol d'atracció cultural, i comparteix aquesta iniciativa amb museus de Cartagena, Melilla, Mèrida, Avilés, Granada, Ceuta, Santa Cruz de Tenerife, Zamora, Lugo, Lleida, Briones (La Rioja), Albacete, Palma, Tudela (Navarra), Osca, Sant Sebastià i Santander, segons han informat fonts municipals.

Aquestes localitats tindran obres d'altres mestres de la pintura, com per exemple Velázquez, Goya, El Greco, Rubens, Anton van Dyck, Zurbarán o Murillo, que eixiran del Museu del Prado gràcies a aquest projecte, que començarà el 2 d'abril i acabarà el 8 de desembre.

La iniciativa "L'art que connecta" aprofundeix en el camí obert el 2019 pel Museu del Prado en la celebració del bicentenari, juntament amb altres iniciatives amb les quals s'ha arribat ja a uns quaranta municipis.

També et pot interessar

stats