El Museu Municipal d’Alzira rep tres-centes obres de teatre i sainets valencians de Vicente Aledón

La família n'ha fet la donació després que el 2006 se’n cediren set-centes obres més perquè el museu les custodiara.

Les tres-centes obres donades pertanyien a Vicente Aledón i el seu fill, Joaquín, s’ha encarregat de classificar-les i datar-les
Les tres-centes obres donades pertanyien a Vicente Aledón i el seu fill, Joaquín, s’ha encarregat de classificar-les i datar-les / Ajuntament d’Alzira

La família Aledón ha cedit al Museu Municipal d’Alzira 300 obres de teatre i sainets valencians pertanyents a Vicente Aledón. L’any 2006 ja en van cedir 700 que afegides a aquesta nova entrega són 1.000 les peces que es custodien al museu, totes pertanyents a un home que, encara que va nàixer a Corbera, va passar la vida a Alzira. El fill de Vicente, Joaquín Aledón, ha sigut l’encarregat de classificar i datar aquestes obres.

La regidora de Patrimoni Cultural, Isabel Aguilar, junt amb el director del MUMA, Agustí Ferrer, han rebut de mans de la família més directa d’Aledón les noves obres de teatre en un acte emotiu.

El Museu Municipal d’Alzira alberga bona part d’objectes del passat de la ciutat, troballes com ara monedes, pitxers, panells ceràmics etc.; quadres de pintors locals, entre els quals destaca Teodor Andreu, que disposa d’una sala exclusiva amb la seua obra; i ara, també l’obra de Vicente Aledón que recull sainets, obres de radioteatre o peces de sarsuela que s’han interpretat sovint als escenaris.

També et pot interessar

stats