El Museu de les Ciències descobreix els misteris de Mart

"Mart. La conquesta d'un somni" és la nova proposta del museu per a aquest estiu.

Descobreix Mart a La Ciutat de les Arts i les Ciències
Descobreix Mart a La Ciutat de les Arts i les Ciències

La Ciutat de les Arts i les Ciències acollirà a partir del 30 de maig l’exposició Mart. La conquesta d'un somni, la qual permetrà als visitants descobrir els misteris del planeta roig.

L'astronauta espanyol de l'Agència Espacial Europea (ESA), Pedro Duque, assistirà a la inauguració prèvia que es farà el dimarts 29 de maig. 

La mostra respon a les grans preguntes que desperta Mart, les seues característiques i diferències respecte a altres planetes, com l’observem des del punt de vista científic i de la ciència-ficció, o la seua influència en l'imaginari col·lectiu. 

El visitant podrà escoltar com sonaria la seua veu o quin seria el seu pes a Mart, jugar una partida de Trivial sobre el planeta roig, realitzar un recorregut per les fites de la carrera espacial cap a Mart, i conéixer el nostre possible futur en aquell planeta. 

Mart. La conquesta d'un somni inclou peces de gran valor, com ara llibres i instruments astronòmics del segle XVI al XVIII del Museu Copernicà de Roma com De revolutionibus orbium coelestium, de Nicolau Copèrnic, o Astronomia nova, de Johannes Kepler. 

A més, exhibeix un fragment del meteorit de Mart caigut el 3 d'octubre de 1962 a Nigèria, il·lustracions originals de La guerra dels mons i una rèplica del primer telescopi de Galileu. 

L'exposició està coproduïda juntament amb la Fundació Telefònica, amb la col·laboració de l'Institut Nacional de Tècnica Aeroespacial (INTA), l'Agència Espacial Europea (ESA) i l'Institut Nacional d'Astrofísica d'Itàlia (INAF), entre d’altres.

 

També et pot interessar

stats