El Museu de Belles Arts de València rescata 44 obres del segle XVII on la religió catòlica és la gran protagonista

En l'exposició ‘Creure a través dels ulls’ es poden veure obres d’artistes com Ribalta, Espinosa o Miguel March

El Museu de Belles Arts de València rescata 44 obres del XVII on la religió catòlica és la gran protagonista / À Punt NTC

El Museu de Belles Arts de València rescata 44 obres del seu fons per mostrar com la pintura del segle XVII va servir per a reforçar la religió catòlica enfront de l'eclosió del protestantisme.

La religió expressada i provada a través d'imatges va donar lloc a una forma molt concreta de pintar, sobretot als territoris que van romandre catòlics després de l'eclosió del protestantisme. Ara una quarantena d’obres reflecteixen aquesta seducció visual del barroc, clau en la pintura valenciana de l'època. 

En l'exposició Creure a través dels ulls, que es pot visitar fins a finals de febrer, es poden veure obres d’artistes “marcadament realistes”, com Ribalta, Espinosa o Miguel March. 

Pablo González Tornel, director del Museu de Belles Arts de València, assegura que les obres intentaven convéncer el creient a mantindre's en la fe catòlica amb una manera molt particular d'entendre la imatge religiosa.      

També et pot interessar

stats