El Museu de Belles Arts de València inicia el cicle "Cine i art"

Es projectaran ‘Dos semanas en otra ciudad’, ‘Cézanne y yo’, ‘Columbus’ i ‘El tormento y el éxtasis’.

Cada projecció va precedida d’una presentació i, posteriorment, s’estableix un debat sobre la pel·lícula
Cada projecció va precedida d’una presentació i, posteriorment, s’estableix un debat sobre la pel·lícula / GVA

El Museu de Belles Arts de València inicia el cicle "Cine i art" amb la projecció de pel·lícules en què l’art és el protagonista de la trama principal. Aquesta activitat es fa en col·laboració amb l’Associació d’Amics de la Nau Gran. Cadascuna de les projeccions va precedida d’una presentació i, posteriorment, s’estableix un debat sobre la pel·lícula a càrrec d’Adolfo Bellido, membre de l’Associació d’Amics de la Nau Gran amb una àmplia experiència en l’organització d’activitats relacionades amb el cine.

El cicle comença aquest dijous, 14 de novembre, amb Dos semanas en otra ciudad (1962) de Vincente Minnelli, que narra les interioritats del cinema des de la perspectiva d’un actor que acaba d’eixir d’un centre psiquiàtric.

El 12 de desembre es projecta Cézanne y yo (2015) de Danièle Thompson, que s’endinsa en l’amistat de l’escriptor Émile Zola i el seu company de col·legi, el pintor Paul Cézanne.

El 16 de gener està programada Columbus (2017) de Kogonada, en què els personatges viuen envoltats dels edificis més representatius de l’arquitectura moderna.

El cicle es tanca amb El tormento y el éxtasis (1965) de Carol Reed, que recull els conflictes que es van produir entre Miquel Àngel i el papa Juli II durant el procés de creació de la Capella Sixtina.

Les pel·lícules es projecten a la sala d’actes del Museu de Belles Arts i comencen a les 17:00 hores. L’accés és lliure fins a completar l’aforament, amb la recollida prèvia de les entrades gratuïtes, que es podran retirar el mateix dia de cada sessió a partir de les 16:30 hores al mostrador d’entrada del museu (s’entregarà només una entrada per persona).

També et pot interessar

stats