El Museu de Belles Arts de València recupera el pintor alacantí José Aparicio

Es tracta de la primera exposició individual d'aquest pintor, amb una selecció acurada de quadres, dibuixos, gravats i documents inèdits de fons de grans museus espanyols com el Prado o el Museu Nacional del Romanticisme

Exposició de José Aparicio al Museu de Belles Arts de València

Al Museu de Belles Arts de València es pot veure l'exposició "José Aparicio.1770-1838", una mostra que pretén traure de l'oblit el pintor alacantí més important de l'inici del segle XIX.

Es tracta d'una selecció acurada de quadres, dibuixos, gravats i documents inèdits de fons de grans museus espanyols com el Prado o el Museu Nacional del Romanticisme.

La seua pintura neoclassicista, en què predomina el dibuix per damunt del color, va florir a l'estranger. José Aparicio arribà a ser pintor de la reialesa en un dels moments històrics més convulsos d'Espanya, un fet que el va condemnar a la invisibilització, tot i la seua qualitat. Ara, aquesta mostra el posa en valor.

L'exposició estarà al Museu de Belles Arts de València fins al 12 de juny. Al juliol viatjarà al Muvag d'Alacant i a l'octubre, al Museu de Belles Arts de Castelló.

També et pot interessar

stats