El Museu de Belles Arts Gravina d'Alacant dedica un espai a l'artista Emilio Varela

El consideren com el pintor alacantí més important de la primera meitat del segle XX, i la seua obra conviu amb la d’altres artistes destacats com Aguirrre, Albarranch i Gastón Castelló

Obra del pintor Emilio Varela
17 d'agost 2021 - 16:56

El Museu de Belles Arts Gravina d'Alacant tindrà un espai privilegiat per al que és considerat el pintor alacantí més important de la primera meitat del segle XX, Emilio Varela. És un artista amb una obra inspirada sobre tot en l'entorn urbà i rural de la ciutat d'Alacant.

El penyal d'Ifac, els carrers de la ciutat d'Alacant o les vistes al castell de Santa Bàrbera són algunes de les obres d'Emilio Varela que es podran visitar al Museu Gravina d'Alacant a partir d'ara. El centre d'art ret homenatge a un pintor que va ser figura clau del panorama artístic alacantí del segle XX.

Obra del pintor Varela a Alacant
Obra del pintor Varela a Alacant / À Punt NTC

Jorge Soler, director del Mubag ha explicat en À Punt que Varela ha reflectit en la seua obra paisatges que son tota una refèrencia per a les comarques del sud i de la ciutat d’Alacant, com són els seus paisatges d’Ifac, de Benimantell, de l'Alacant urbà, del castell, del barri de la Santa Creu, entre altres. 

Amb més de 60 peces d'Emilio Varela i també d’altres pintors contemporanis com Aguirrre, Albarranch i Gastón Castelló el públic visitant, amb la visita al Museu de Belles Arts Gravina d'Alacant, es traslladarà a les comarques del sud amb imatges de les primeres dècades del segle XX. La intenció del museu que es que el nou espai dedicat a Varela en convertisca en una exposició permanent.

També et pot interessar

stats