El Museu Arqueològic d'Alcoi cedeix peces per a exposicions d'Alacant, Madrid i Barcelona

El museu alcoià s'ha convertit en un dels centres de depòsit amb més entitat gràcies a la diversitat del fons.

El Vas de l'Orant es podrà vore al Museu Arqueològic de Catalunya
El Vas de l'Orant es podrà vore al Museu Arqueològic de Catalunya / Ismael Carratalà

El Museu Arqueològic Camilo Visedo Moltó d'Alcoi ha prestat una sèrie de peces arqueològiques emblemàtiques per a exposicions temporals de dos museus i compleix els permisos pertinents, així com les mesures de seguretat en relació amb la conservació d'aquestes.

D'una banda, s'ha fet un préstec al MARQ (Museu Arqueològic Provincial d'Alacant) d'un conjunt d'ídols i penjolls calcolítics sobre os, així com un crani trepanat de la Cova d’en Pardo per a l'exposició “Ídols. Mirades mil·lenàries”. Romandrà a Alacant fins a l'abril i posteriorment es traslladarà al Museu Arqueològic Regional de Madrid (MAR).

De l'altra, el museu alcoià ha cedit al Museu Arqueològic de Catalunya (MAC) un conjunt de tres obres de ceràmica, entre les quals hi ha el vas neolític de l'Orant, per a l'exposició “Art Primer. Artistes de la Prehistòria” que es podrà visitar a Barcelona fins a juny d'enguany.

La diversa naturalesa dels fons materials del Museu d'Alcoi (on hi ha restes paleontològiques i paleoantropològiques; indústries lítiques, òssies, ceràmiques, metàl·liques; seccions de numismàtica, d’art, etc.), la cronologia variada de les col·leccions –que comprenen principalment des del paleolític mitjà fins a l’edat mitjana–, com també la procedència i l'origen (donació, excavació, prospecció, etc.) han convertit aquest museu en un dels centres de depòsit amb més entitat de la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats