Multen Borja Catanesi, premi al millor músic de carrer del món

El guitarrista estava tocant davant la plaça de bous de València quan dos agents s’hi van apropar amb una multa per tocar amb amplificador.

L’artista valencià davant la plaça de bous de València
L’artista valencià davant la plaça de bous de València / B. Catanesi

Guanya el premi al millor músic de carrer del món i, en tocar a València, el multen. “Me’n vaig amb la música a un altre lloc. Així es cuida als artistes locals”, denuncia Borja Catanesi en les xarxes socials. L’artista valencià es troba ara a Madrid, diu, on es donen permisos per a tocar als espais públics i no troba tantes dificultats.

“Multat per contaminació acústica quan tocava davant de la plaça de bous, on passen més de 1.000 cotxes per hora. Resulta que és la meua guitarra la que contamina...”, va publicar en el seu compte d’Instagram la setmana passada. “Vols firmar?”, diu que li preguntaren dos agents mentre li lliuraven una multa per tocar amb amplificador a la via pública. En declaracions a À Punt, l’artista ha criticat que les normatives “són obsoletes”. “Un músic té unes necessitats tècniques mínimes, perquè la guitarra elèctrica no sona sense altaveu”.

El guitarrista va guanyar la primera edició dels Universal Street Games en la categoria de música de carrer, un premi que va recollir el passat 2018 a Minneapolis, els Estats Units. En tornar a la ciutat natal, Borja Catanesi s’ha trobat amb unes lleis restrictives, davant les quals proposa habilitar zones “perquè la gent puga disfrutar de la música a peu de carrer sense molestar als veïns”.

També et pot interessar

stats