La Muixeranga La Torrentina fa pinya per la inclusió

En Adisto estan molt satisfets per aquesta col·laboració festiva en la sisena edició del Torrent de Muixerangues

La camiseta blava identifica Roberto com un membre més de la colla de la Muixeranga La Torrentina

La cita és al mercat de Sant Gregori de Torrent a les 7 i mitja. Allí han quedat els membres de la Muixeranga La Torrentina amb alguns dels voluntaris i socis d'Adisto (Associació de Persones amb Discapacitat de Torrent). Tenen un últim assaig abans de la sisena edició del Torrent de Muixerangues, que s'ha celebrat aquesta vesprada a la ciutat. Prop de 200 participants en una edició que s'ha fet esperar dos anys a causa de la pandèmia i que aplega amb el lema "Il·lusió per trobar-nos".

Enguany tindrà els Socarrats, la Muixeranga de Xàtiva i la Muixeranga de la Vall d'Albaida. Com ja és tradició a la trobada conviden una colla de fora de terres valencianes. En aquesta ocasió seran els Castellers de la Il·lusió, de Tarragona, una colla inclusiva de persones amb diverses capacitats a la qual s'han sumat un grup de persones d'Adisto, nou xics i xiques que han participat en la construcció dels castells.

Paula Cubells és una de les xiques que hi han participat. Assegura no sentir-se nerviosa i confia en tota la colla. A l'igual de Roberto Requena: té 28 anys i ha superat la por de pujar damunt de la pinya. Diu que és qüestió de força i no tindre por. Per a David de la Torre s'afig la responsabilitat de portar el ritme del tabal, per al qual ha estat preparant-se durant tot l'any. Tots ells i totes elles són feliços de formar part de la festa.

Marisa Esteve, presidenta de la Muixeranga La Torrentina, emfatitza la importància que té fer de les festes dels pobles, espais inclusius i participatius. En aquest sentit, està convençuda que les festes de la Muixeranga són les més inclusives "en què participen prims, grossos, majors, menors... És una celebració intergeneracional i també –per què no?–, intercapacitats".

En Adisto estan molt satisfets per aquesta col·laboració festiva. Juan José García, vicepresident i fundador de l'associació, ens recorda que les persones amb discapacitat s'entreguen al cent per cent en tot allò que fan, i la voluntària i responsable de sensibilització apunta que a més aporten alegria, simpatia i estima.

També et pot interessar

stats