Els "Moviments urbans" enceten una nova edició del festival Dansa València

Del 13 al 21 d'abril, hi ha programades 33 produccions, catorze de les quals amb segell valencià, en diferents sales, places, parcs i museus de la ciutat

El 37a edició del festival Dansa València, que promou l'Institut Valencià de Cultura (IVC), arranca aquest cap de setmana amb "Moviments urbans"
13 d'abril 2024 - 08:17

El 37a edició del festival Dansa València, que promou l'Institut Valencià de Cultura (IVC), arranca aquest cap de setmana amb "Moviments urbans", el cicle d'accés lliure per al públic que anualment inaugura la mostra amb l'objectiu de "sorprendre" la ciutadania i motivar-la per a "deixar de costat els prejuís i ballar desenfadadament".

Enguany, el cicle inaugural el conformen set espectacles. El primer tindrà lloc aquest dissabte al Parc Central amb la funció familiar A&S viajeras del espacio, que embarcarà l'audiència en un viatge fantàstic envoltat de dansa i tecnologia interactiva.

A continuació, la companyia valenciana Fil d'Arena oferirà amb Zenez un laboratori de moviment i so a ritme de txalaparta, on el primordial és "deixar-se portar per una deriva coreogràfica i sonora". La companyia Dánzate farà una crida a la celebració col·lectiva a través de l'acció guiada i participativa de l'obra M'encanta ballar, però se'm dona fatal a l'espai verd entre Russafa i Malilla.

Batalla urbana a Dansa Valencia. City Cypher All Styles Battle
Batalla urbana a Dansa Valencia. City Cypher All Styles Battle / Festival Dansa Valencia

La jornada inaugural de dissabte tancarà a la plaça de la Reina amb la ja coneguda batalla urbana organitzada pel col·lectiu València City Cypherque. Un concurs on participen ballarins de tots els gèneres "del contemporani al hiphop, breaking, popping, electro, tango, twerking i flamenc".

Diumenge, ball al barri del Carme

Diumenge trobarem una doble proposta a la plaça del Mercat de València. Primer, la ballarina Vigo Marcia Vázquez protagonitzarà Onde pousa a humidade, un solo inspirat en els naufragis de la Costa da Morte gallega. A continuació, el Colectivo Sin Par oferirà l'actuació Mírala cara a cara, una aproximació innovadora a la sevillana des de la dansa contemporània.

A la plaça de la Mare de Déu, el coreògraf Jacob Gómez i la companyia Frágiles Danza en Rara Avis, s'uniran en una reflexió sobre els nostres orígens i les relacions que desenvolupem amb l'entorn des que naixem. El llaç a aquest cap de setmana inaugural el posarà Hotel Col·lectiu Escènic amb la peça específica per al lloc Aquí al Museu de Belles Artes.

Cartel anunciador del festival Dansa València 2024
Cartel anunciador del festival Dansa València 2024 / Festival Dansa València

Catorze espectacles amb segell valencià

El programa del festival Dansa València, que abastarà del 13 al 21 d'abril, oferirà al públic un total de 33 propostes escèniques tant en sales com en places, parcs i museus. Catorze de les obres pertanyen a companyies valencianes, com ara Fil d'Arena, Taiat Dansa, La Siamesa i Cave Canem, i joves creadors com Inka Romaní, Javier Hedrosa, Jacob Gómez, Mauricio Pérez Fayos, Andrea Dolç, Alicia Reig, Ana Lola Cosín e Irene de la Rosa. També artistes d'altres regions que han triat València per a desenvolupar la seua carrera professional.

“Dansa València s'ha compromés a promoure les companyies i artistes locals més enllà de la nostra comunitat, buscant oportunitats per a connectar-les amb professionals de la cultura presents durant el festival, com són empreses distribuïdores, crítica especialitzada o programadors estatals i internacionals”, ha destacat la directora del festival, María José Mora.

També et pot interessar

stats