La Mostra Viva del Mediterrani premia el diàleg entre cultures

L'acte s'havia ajornat a causa de les pluges del passat mes d'octubre

Pepe Viyuela, recollint el seu premi
Pepe Viyuela, recollint el seu premi

Amb l'objectiu de reconéixer el paper dels artistes que han contribuït a afavorir el diàleg i l'entreteniment entre les diverses cultures dels pobles de la ribera del Mediterrani, el festival Mostra Viva del Mediterrani ha lliurat a València els premis Pont del Mediterrani.

Després d'haver-se ajornat a causa del fort temporal que va viure la Comunitat Valenciana el passat mes d'octubre, ara per fi s'han reunit els guardonats per la Mostra Viva del Mediterrani en un lliurament de premis que ha reconegut la seua tasca, com han explicat des de l'organització, per “afavorir el diàleg i entesa entre els països de la Mediterrània des de diferents àmbits culturals”. Els artistes Josep Piera, Vicent Torrent, Pepe Viyuela, Artur Heras i Rafael Pla 'Gran Fele', entre d'altres, han recollit aquest divendres els premis.

El premi reconeix el seu treball en el camp de les arts escèniques, la música, la literatura i les arts visuals, i alguns dels guardonats com Viyuela, el músic i membre fundador d'Al Tall, Vicent Torrent, l'escriptor Lluís Mosquera i el fotògraf Sergio Cabezas s'han alçat guanyadors arran de la votació popular en què han participat prop de 2.600 persones.

També han estat guardonats per decisió de la Junta Directiva de MVM, Emili Payá, en representació d'Octubre Centre de Cultura Contemporània, l'actor i Premi Nacional de Circ Rafael Pla “Gran Fele”, el pintor Artur Heras, cartellista de les cinc primeres edicions de l'antiga Mostra de València i de la primera de MVM, el poeta Josep Piera i la directora general de Patrimoni, Biblioteques i Arxius, Carmen Amoraga.

En el seu discurs Artur Heras ha recordat els inicis de la Mostra en els vuitanta, ha recordat els anys de “glamur” i ha celebrat la seua “recuperació per part de la societat cívica amb sensibilitat”.

Els premis s'integren en la Mostra Viva del Mediterrani, que es van celebrar en València durant el mes d'octubre i que constitueixen una reflexió sobre la capital del Túria com a espai de trobada i punt de reunió de la cultura mediterrània.

També et pot interessar

stats